donderdag 16 juni 2011

Training

De oude duiven vorige week elke dag wegebracht zodat ze wel moeten vliegen. Om het hok vliegen ze te weinig. Deze afgelopen week de kleintjes getraind, dat gaat goed.
Afgelopen maandag echter ging het niet goed. De 92 (oude duif, de rode) en de grote ooievaar (jonge duif) waren om 17 uur nog niet thuis (om 10 uur hebben we ze naar brabant gebracht).
Rond 18 uur viel de 92 bijna uit de lucht in de tuin. Met zijn laatste kracht is hij naar huis gekomen.
Hij loopt mank en zijn buik is flink kaal. Gelukkig geen bloed. Het lijkt erop dat het alllemaal wel in orde komt met hem, maar het was wel even schrikken. Hij krijgt nu een paar weekjes vrij om te herstellen.
Het is wel een sterke duif, want het gaat niet makkelijk maar hij wil in de ochtend wel even vliegen, het landen gaat wat lastig op een pootje maar hij doet het wel. Hij mag ook lekker rustig zitten maar dat wil hij niet. Komt dus wel weer goed met hem.
We dachten dus dat de ooievaar dan wel minder geluk zou hebben gehad, maar de volgende dag tussen de middag was hij terug, gezond en wel. Ietsje een omweg genomen dus waarschijnlijk.
Nou we zullen zien hoe het zaterdag gaat.

zaterdag 11 juni 2011

Heel goed gevlogen

Ben vandaag erg trots op de 98 en de 61, ze hebben het heeel goed gedaan. Zie het tabblad wedstrijden.

dinsdag 7 juni 2011

In het hok

In de middag of avond ga ik meestal even met mijn jonge duiven spelen. De meeste zijn al aardig tam.

Lekker in bad

Mijn jonge duiven heb ik langzaam aan het badje laten wennen in het hok. Nu gaan ze er buiten vanzelf in. Allemaal zijn ze er nu wel eens in geweest. Ik zet het badje ongeveer 1 keer per week neer.
Hier zie je op het filmpje hoe lekker ze het vinden.

Nieuwe jonge duiven

Van mijn jonge duiven ben ik er helaas van de 8 al 1 kwijt. Terwijl de wedstrijden nog niet eens zijn begonnen. Van Martin heb ik er dus nog 6 gekregen, waardoor ik er nu dus 13 heb. Dan heb ik een iets groter ploegje. Ik ga dan met 7 jonge duiven vliegen en heb er dan 6 achter de hand vor de nalijn. In de hoop dat ik er genoeg overhoud om mee te kweken.
Ze zijn blauw en schalie.